Timewriter en Plannen: Een Verhelderend Inzicht

Bij de ontwikkeling en het onderhoud van software komt altijd een cruciaal moment waarop besloten moet worden welke functies worden opgenomen en welke buiten de boot vallen. Voor ons, de makers van TimeWriter, is dit niet anders. Eén van de meest gestelde vragen die we krijgen, draait om de planning functionaliteit binnen TimeWriter. Dit verdient wat verduidelijking.

Wat Bedoelen Gebruikers Met "Plannen"?

De term 'plannen' is breed en kan verschillende betekenissen hebben voor verschillende gebruikers. Voor sommigen betekent het het opstellen van een gedetailleerd schema, voor anderen kan het simpelweg een herinnering zijn voor een toekomstige taak. Deze variatie in interpretatie heeft ons voor uitdagingen gesteld bij het integreren van een planningsmodule in TimeWriter.

We hebben weliswaar pogingen ondernomen om een planningsfunctie te integreren die aan deze verschillende wensen tegemoet komt. Maar al snel kwamen we erachter dat het creëren van een tool die ieders specifieke behoeften dekt, resulteerde in iets dat te abstract of te generiek was.

Waarom Geen Planningsmodule in TimeWriter?

Gezien de brede interpretatie van 'plannen' en de complexiteit die daarbij komt kijken, hebben we ervoor gekozen geen specifieke planningsmodule in TimeWriter te integreren. De belangrijkste reden? Wij willen dat TimeWriter toegankelijk, efficiënt en eenvoudig in gebruik blijft.

Een Praktische Oplossing

Hoewel TimeWriter geen ingebouwde planningsmodule heeft, betekent dit niet dat je je planning en urenregistratie niet effectief kunt combineren. Veel specifieke planningssoftware biedt namelijk de mogelijkheid om de gemaakte planning te synchroniseren met agenda-applicaties zoals Outlook.

Het goede nieuws is dat TimeWriter wél de mogelijkheid biedt om te koppelen met agenda's zoals Outlook. Dit betekent dat je je planning kunt maken in een specifieke planningstool, deze kunt synchroniseren met Outlook, en vervolgens Outlook kunt koppelen aan TimeWriter.

Het resultaat? Tijdens het registreren van je uren in TimeWriter heb je een helder inzicht in je geplande taken en afspraken. Zo combineer je het beste van beide werelden: een gedetailleerde planning én een efficiënte urenregistratie.

 

Specifieke planningstools met een iCal koppeling

Er zijn specfieke planningtools beschikbaar welke de gemaakte planning kunnen publiceren in het iCal formaat.

De server van een dergelijke tool gedraagt zich dan zoals de outlook-server, de URL met de planning configureert u binnen TimeWriter als een agenda-koppeling.

Twee voorbeelden van dergelijke pakketten zijn:

PlanningPME  en Shiftbase.

Om een idee te krijgen hoe zo'n planning er dan uit ziet binnen TimeWriter kunt u gebruik maken van onderstaande demo-url's

PlanningPME: 

 

Shiftbase: https://www.xso.nl/media/downloads/1ee30756-9f22-6c46-8c3e-468a660bbbef.ics

(de planning vindt u terug in week 27-40 in het jaar 2023.)