Tijdschrijven | Snel en simpel uren bijhouden met een tijdschrijfsysteem

Tijdschrijven is een essentieel onderdeel in een bedrijf. Vaak is het geen favoriete bezigheid van werknemers, maar voor elk bedrijf is het belangrijk dat alle uren goed worden bijgehouden waaraan iemand iets besteed. Het doel van tijdschrijven is dat er een duidelijk overzicht is van waar een werknemer zijn tijd aan heeft besteed. Hoeveel uur heb ik voor deze klant gewerkt? Hoeveel tijd heeft dit onderdeel gekost? Dit zijn essentiële vragen binnen een bedrijf. Met het tijdschrijfsysteem van TimeWriter kunt u gemakkelijk uw uren per klant, project of medewerker bijhouden. 


Tijdschrijven

Een tijdschrijfsysteem maakt online tijdschrijven eenvoudig

Als u als ondernemer verschillende mensen in dienst heeft en u wilt dat alle gewerkte uren eenvoudig worden geregistreed, dan zorgt een tijdschrijfsysteem voor het overzicht. Veel startende bedrijven kiezen ervoor om de uren te registreren via Excel. Maar op een gegeven moment is Excel waarschijnlijk niet meer de juiste oplossing. Hiervoor is een urenregistratie software de perfecte oplossing. Met het tijdschrijfsysteem van TimeWriter blijft alles overzichtelijk. Daarnaast is de urenregistratie software van TimeWriter schaalbaar. Wanneer je als bedrijf groeit, kan je ook meer opties kiezen om bij te houden. Wanneer je dit in combinatie doet met de app van TimeWriter kunnen uw werknemers ook nog vanaf iedere locatie hun uren schrijven. Deze tijdschrijf app valt binnen het softwarepakket van TimeWriter. Hiermee kunnen alle werknemers vanaf iedere locatie via de computer of app hun uren registreren. Medewerkers kunnen per project tijdschrijven hoeveel uur zij aan het project hebben besteed. Bovendien kan er altijd worden bijgehouden of het project rendabel is. TimeWriter zorgt voor de snelste en simpelste manier om de werkuren voor een klant of project te berekenen. Hierdoor heeft de werkgever altijd een up-to-date inzicht in de efficiëntie van alle werknemers. 

Voordelen van een goedwerkend tijdschrijfsysteem

De coronacrisis heeft veel invloed op het bedrijfsleven. Voor bedrijven is het daarom erg belangrijk om een goed overzicht te hebben van alle kosten. De grootste kostenpost voor bedrijven zijn vaak personeelskosten. Daarom is het ook niet gek dat de meeste bedrijven goed kijken hoe ze deze kosten zo laag mogelijk kunnen houden. Bedrijven kijken of de tijd van de medewerkers goed benut wordt en waarop de uren beter ingezet kunnen worden. Een tijdschrijfsysteem is dan de perfecte oplossing. Werknemers kunnen heel gemakkelijk hun uren invullen. Met een goede urenregistratie is het daardoor overzichtelijk wat welke werknemer doet. Efficiënt omgaan met de tijd levert veel op.

Daarnaast zorgt een overzichtelijk tijdschrijfsysteem ervoor dat je het overzicht houdt wanneer elke medewerker aanwezig is. Hierdoor kunnen de vakanties goed worden ingepland en kunnen overleggen geregeld worden op tijden dat iedereen past. Het tijdschrijven zorgt er dus voor dat iedereen weet waar hij of zij aan toe is en dat er geen misverstanden hierover zijn.

Een urenregistratie kan ook veel opleveren bij een dienstverlenend bedrijf. Een offerte uitbrengen is altijd moeilijk wanneer er niet precies duidelijk is hoe lang er gewerkt moet worden om de klus te klaren. Met het bijhouden van een urenregistratie wordt dat allemaal wat duidelijker. Van elke medewerker is dan bekend hoeveel tijd deze nodig heeft voor bepaalde werkzaamheden en/of deze een verlofperiode heeft gepland. Op deze manier is inplannen van werk gemakkelijker en ook het berekenen van de kosten voor een bepaalde klus kan hierdoor preciezer worden gedaan. Doordat werknemers ook hun verlof kunnen aanvragen via het systeem, zit qua planning alles in één systeem. Ook is het systeem gekoppeld aan de facturering waardoor de geschreven uren gelijk op de factuur komen te staan. Daarnaast zijn de budgetten eenvoudig te bewaken door de up-to-date analyses en rapporten. 

Een goede urenregistratie is dus in meerdere opzichten handig en verstandig. Het geeft rust en duidelijkheid aan de medewerkers en het levert financieel veel op. De grootste voordelen van online tijdschrijven zijn:

  • Altijd up-to-date tijdregistratie
  • Het voorkomen van geld mislopen door onnauwkeurige of onvoldoende tijdschrijven
  • Goede inschatting van gewerkte uren voor een soortgelijke klus
  • Duidelijke inzichten van gewerkte uren voor een klant

Tijdschrijfsysteem

Online tijdschrijven met TimeWriter

TimeWriter is de software waarbij iedere werknemer of ZZP'er heel eenvoudig zijn/haar uren kan bijhouden. Enkele bedrijven schrijven tijd via Excel, maar het tijdschrijfsysteem van TimeWriter biedt vele extra's. Zo kan het gekoppeld worden aan de facturering, beschik je over duidelijkere rapportages en is het overzichtelijker en biedt het veel meer mogelijkheden. Daarnaast is het zeer eenvoudig aan te schaffen, te installeren en te gebruiken. U hoeft dus weinig energie te steken in het onderwijzen van uw personeel, waardoor u meer tijd kunt besteden aan datgene dat echt belangrijk is: uw werk. TimeWriter heeft meerdere versies, zodat elk bedrijf het type software heeft wat het beste bij hun bedrijf past. Daarnaast zijn de softwares eenvoudig aan elkaar te koppelen waardoor je bij groei van je bedrijf makkelijk kan overstappen naar een ander systeem. TimeWriter is beschikbaar in 3 verschillende versies:

·  TimeWiter Standaard (tijdschrijfsysteem voor bedrijven tot ± 25 medewerkers)
·  TimeWriter Pro (tijdschrijfsysteem voor bedrijven tot 1000 medewerkers)
·  TimeWriter Freeware (gratis tijdschrijfsysteem voor 1 gebruiker, veel gebruikt door ZZP'ers en Freelancers)

Probeer nu geheel vrijblijvend één van deze versies uit. U kunt het 2 maanden gratis op proef krijgen. Op deze manier kunt u testen of de best geteste tool voor online tijdschrijven van 2021 ook aansluit bij uw wensen en uw organisatie. Wilt u eerst meer informatie? Neem gerust contact met ons op!