Urenregistratie software voor uren, facturen, budgetten en verlof

Een compleet en gebruiksvriendelijk systeem om vanaf elke locatie uren bij te houden, te factureren, budgetten te bewaken en verlof te registeren. Met versies voor kleinere en grote organisaties. TimeWriter is geschikt voor Windows en Mac en is er ook in een desktop en mobile cliënt.

 

Probeer nu 2 maanden gratis

Uren registratie online bijhouden

Het bijhouden van de urenregistratie is voor veel organisaties een uitdaging. Vooral nu veel van deze bedrijven meer gebruik gaan maken van freelancers of flexwerkers. Vaak werken zij via detacheringsbureaus of natuurlijk voor zichzelf. In beide gevallen is de uren registratie zeer belangrijk om een goede facturering en betaling te garanderen. Daarbij is het voor een organisatie ook belangrijk om een goed overzicht te hebben van de kosten aan personeel ten opzichte van de gewerkte uren. Dit is exact het punt waar veel bedrijven momenteel problemen ondervinden. In de meeste gevallen wordt gewerkt met Excel sheets of een word document dat aan het einde van elke week ingeleverd moet worden. Dit geeft managers en financieel administrators veel werk en er is een grote kans op fouten of verloren materialen.

Uren registratie gemakkelijker met softwareUren registratie online bijhouden

We leven in een digitale tijd en er zijn diverse oplossingen voor het efficiënter en effectiever bijhouden van de uren registratie. Een software voor uren registratie biedt de mogelijkheid dat werknemers op afstand hun uren bij kunnen houden. Dit kan bijvoorbeeld aan het einde van elke dag zijn, om een zo correct mogelijke registratie te waarborgen. Deze data kan vervolgens direct worden ingezien door de manager. Hierdoor ontstaan er geen verrassingen en wordt de data op een veilige manier opgeslagen. Een van de grote voordelen van een software voor uren registratie is dat deze gemakkelijk geautomatiseerd kan worden. 

Uren registratie software en taken

Een andere kracht van een software voor uren registratie is dat een organisatie ook inzichten krijgt in waar mensen aan werken. Er kunnen namelijk mappen worden aangemaakt met taken. Mappen die bijvoorbeeld voor een specifiek project staan. Een groot voordeel hiervan is dat er meer duidelijkheid ontstaat voor medewerkers en managers. Een ander voordeel is echter ook dat de werknemers hun gewerkte uren op kunnen hangen aan een van de projecten. Zo kan ook worden gecheckt hoeveel uren iemand aan specifieke projecten besteed. Dit kan weer nuttige informatie zijn voor de budgetten voor vergelijkbare projecten of de plaatsing van personeel binnen vergelijkbare projecten.

Waardevolle inzichten dankzij data

Wanneer personeel gewerkte uren, projecten en taken bijhoudt in een systeem, ontstaat er een schat aan data die zeer waardevol is voor managers. Met software kan deze data gemakkelijk tegen elkaar worden afgezet in rapporten of overzichten. Daardoor ontstaan inzichten in totale kosten aan personeel op specifieke projecten, of de mogelijkheid om de kosten van detaches te bekijken in een specifiek departement. Dergelijke data is moeilijk, of niet, te verkrijgen wanneer mensen zelfstandig spreadsheets invullen, mits u vele uren investeert in het automatiseren van een spreadsheet of het analyseren van de data.

Betalingen en facturatie automatiseren

Naast het automatiseren van de uren door middel van online software, kunt u ook de betalingen of facturering automatiseren.  Ook is het mogelijk om op basis van deze data facturen te sturen naar klanten. Vooral bij bedrijven in de techniek, die vaak voorrijdkosten en uurprijzen voor monteurs rekenen, kan een facturatie hierdoor volledig geautomatiseerd worden. Dit voorkomt fouten in de facturatie of opmerkingen van de klant. Daarom is het implementeren van een goede uren registratie software zeer aan te raden voor kleine, midden en grote bedrijven.