Webclient / Desktop client

Voor de inrichting, het gebruik en het beheer van TimeWriter maakt u gebruik van een desktop client. De desktop client biedt de maximale peformance en gebruikersgemak voor de bedening van TimeWriter, maar verlangt wel een installatie van het programma.

In sommige situaties kan installatie van software bezwaarlijk zijn. In die situaties kunt u ook gebruik maken van de webclient. De webclient is een volwaardig alternatief voor de desktop en bevat dezelfde functionaliteit als de desktop client.

 

Zie voor meer uitgebreide informatie de online webhelp.

Wat is het verschil tussen de gebruikersinterface van een desktop-client en een web-client?


Het belangrijkste verschil tussen de gebruikersinterface van een desktop-client en een web-client is de manier waarop de applicatie wordt weergegeven en geïnterpreteerd. Een desktop-client wordt uitgevoerd op de computer van de gebruiker en biedt meestal een rijkere gebruikersinterface en meer geavanceerde functies dan een web-client. Een web-client daarentegen wordt uitgevoerd in de browser van de gebruiker en is meestal eenvoudiger van opzet en biedt minder geavanceerde functies.

 

Welke rol speelt de prestatie bij het verschil tussen een desktop-client en een web-client?

Prestatie speelt een belangrijke rol bij het verschil tussen desktop-clients en web-clients. Desktop-clients worden geïnstalleerd op de computer van de gebruiker en kunnen daardoor snel worden gestart en gebruikt, terwijl web-clients afhankelijk zijn van de prestaties van de browser en de internetverbinding van de gebruiker. Als de internetverbinding traag is, kan dit leiden tot vertragingen bij het gebruik van web-clients.

 

Hoe zit het met beveiliging bij desktop-clients en web-clients?

Beveiliging is een belangrijk aspect van desktop-clients en web-clients. Desktop-clients bieden over het algemeen een hoger beveiligingsniveau dan web-clients, omdat ze lokaal op de computer worden uitgevoerd en niet afhankelijk zijn van een browser die mogelijk kwetsbaar is voor aanvallen van buitenaf. Web-clients daarentegen zijn afhankelijk van de beveiligingsmaatregelen van de browser en het besturingssysteem van de gebruiker en zijn daarom vatbaarder voor aanvallen van buitenaf.

 

Wat zijn de voordelen van desktop-clients ten opzichte van web-clients?

Desktop-clients bieden verschillende voordelen ten opzichte van web-clients. Zo bieden desktop-clients meestal een betere gebruikerservaring, omdat ze sneller zijn en meer geavanceerde functies bieden. Ook kunnen desktop-clients offline worden gebruikt, wat betekent dat gebruikers toegang hebben tot hun gegevens en functionaliteit, zelfs als er geen internetverbinding beschikbaar is. Ten slotte zijn desktop-clients vaak beter beveiligd dan web-clients, omdat ze geen afhankelijkheid hebben van de beveiligingsmaatregelen van de browser.

 

Wat zijn de voordelen van web-clients ten opzichte van desktop-clients?

Web-clients hebben ook enkele voordelen ten opzichte van desktop-clients. Ze zijn bijvoorbeeld platformonafhankelijk en kunnen dus op elke computer met een browser worden gebruikt. Dit betekent dat gebruikers hun applicaties en gegevens overal mee naartoe kunnen nemen en op elke computer kunnen gebruiken zonder dat ze software hoeven te installeren. Ook zijn web-clients gemakkelijker te updaten, omdat updates automatisch worden gedownload en geïnstalleerd wanneer de gebruiker de applicatie opent. Ten slotte zijn web-clients gemakkelijker te integreren met andere webapplicaties en services, waardoor ze

 


R