Werkuren berekenen | Eenvoudig en efficiënt

Uw werkuren berekenen is natuurlijk de basis voor een correcte salarisuitbetaling en facturering, maar geeft bijvoorbeeld ook een helder inzicht in planning en budgettering van projecten. Deze precieze urenadministratie is van groot belang voor elke organisatie: van kleine onderneming tot multinational, van non-profitinstelling tot overheidsinstantie.

Zelf handmatig de uren berekenen en bijhouden, is vaak een tijdrovende en lastige klus. Met een urenregistratie software kunnen de gewerkte uren makkelijke berekend worden. Factureert u bijvoorbeeld uw opdrachten per uur? Dan zult u vaak voor het probleem komen te staan dat het lastig is om een goede urenadministratie bij te houden. Want hoeveel uur per dag bent u nu daadwerkelijk voor een bepaalde klant bezig geweest? Voor een goede en kloppende factuur is het dan wel noodzakelijk dat u beschikt over een juiste urenadministratie. Met TimeWriter, de onvolprezen software voor tijdregistratie, brengt u uw urenadministratie netjes op orde. Ondanks de vele mogelijkheden van TimeWriter, is het gebruik verrassend eenvoudig en efficiënt, zowel voor medewerker als beheerder. Het is niet voor niets het best geteste tool van 2021.

Werkuren berekenen

Uren berekenen per klant of per opdracht

Hoeveel uur heb ik gewerkt? Dit is iets wat medewerkers zich vaak afvragen nadat ze met één project zijn bezig geweest. Met TimeWriter kunnen de medewerkers eenvoudig hun uren registreren. Alle werknemers kunnen in het weekrooster hun werkuren bijhouden. Dit weekrooster dient tevens als planning. Alle gaten in dit rooster moeten achteraf ingevuld worden, zodat er altijd een compleet overzicht is van alle gewerkte uren. Hierdoor kan het personeel altijd de eigen gewerkte uren controleren, maar daarnaast ook verantwoorden. 

Deze software biedt dus de mogelijkheid om per klant of per opdracht de gewerkte uren uit te rekenen en bij te houden. Zo kunt u heel eenvoudig aan het eind van een klus de juiste uren bij uw klant declareren. Zeker omdat de tijdregistratie en facturatie aan elkaar zijn gekoppeld. Hierdoor is het heel makkelijk om facturen te versturen. Er kan precies uitgerekend worden hoeveel uren besteed zijn aan een bepaalde opdracht en de klant betaalt alleen voor de echt gemaakte uren. Doordat je een goed overzicht hebt hoeveel uur je aan bepaalde taken bezig bent, is het voor de volgende klant ook makkelijker om een offerte uit te brengen. Je kan precies de uren berekenen die je nodig hebt voor de volgende klant waardoor de offertes scherp gemaakt kunnen worden. Dit voorkomt teleurstelling. De software voor het bijhouden van uw urenregistratie is dus zeer multifunctioneel.

Een ander voordeel van deze methode voor urenadministratie is dat u eenvoudig de budgetten kunt bewaken. U krijgt overzichtelijke inzichten in cruciale vraagstukken voor uw organisatie, zoals:

  • Hoeveel uur ben ik gemiddeld met een bepaalde taak bezig?
  • Verlopen projecten nog conform budget en planning?
  • Hoeveel omzet wordt er per afdeling gegenereerd?

Door op deze manier up-to-date inzichten te hebben van uw budget, kan u proactief en continu uw opbrengsten en kosten bewaken.

Uren berekenen

Online werkuren berekenen met TimeWriter

Lijkt het systeem van TimeWriter u ook heel geschikt? Veel bedrijven, van klein tot groot, zijn u inmiddels voorgegaan. Cordaid, NOS, BMW, Philips en Unicef zijn een paar voorbeelden van bedrijven die naar grote tevredenheid gebruik maken van de software voor urenadministratie van TimeWriter. Gebruikers waarderen onze functionaliteit en de gebruiksgemak van het programma.

Met TimeWriter is uw administratie nog nooit zo compleet geweest. Naast het uitrekenen van de gewerkte uren kunt u onder andere ook: factureren, budgetten bewaken en de verlofregistratie bijhouden. Alle werknemers kunnen met de app: "TimeWriter Urenregistratie", vanaf elke locatie hun gewerkte uren invullen en controleren. 

Wilt u ook een software die het mogelijk maakt om gemakkelijk de werkuren te berekenen en de gehele urenadministratie bij te houden? Dan is TimeWriter perfect voor uw bedrijf. Deze software is beschikbaar in 3 versies:

  • TimeWriter Freeware (gratis software om werkuren te berekenen voor 1 gebruiker, vaak gebruikt door ZZP'ers of Freelancers) 
  • TimeWiter Standaard (software om werkuren te berekenen voor middelgrote bedrijven tot ± 25 medewerkers)
  • TimeWriter Pro (software om werkuren te berekenen voor grote bedrijven tot 1.000 medewerkers)

Deze verschillende versies werken grotendeels hetzelfde. Dus als uw bedrijf groeit, kunt u gemakkelijk van de ene tool overstappen naar de andere tool. U kunt eerst vrijblijvend gebruik maken van een 2 maanden durende gratis proefversie. Laat u hiermee overtuigen van de kwaliteit en gebruiksgemak van onze software!