WBSO subsidie

Veel overheidssubsidies zoals de WBSO verlangen een deugdelijke urenverantwoording.  TimeWriter is een prima instrument om per medewerker en/of per project uw tijdsbesteden te registreren en eenvoudig te rapporteren.

 

Medewerkers registreren zelf hun tijdsbesteding met TimeWriter. Dat kan vanaf de desktop ( windows & mac ), met behulp van een browser of m.b.v. een app op de mobiele telefoon.

 

Alle uren worden centraal opgeslagen in een database van waaruit verschillende rapportages mogelijk zijn.

 

wbso subsidie

  • Wat is de relatie tussen de WBSO subsidie en urenverantwoording software?


De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) subsidie is een Nederlandse fiscale regeling die bedrijven stimuleert om te investeren in onderzoek en ontwikkeling. Een belangrijke voorwaarde voor het ontvangen van deze subsidie is het bijhouden van een goede urenadministratie van de medewerkers die betrokken zijn bij het R&D-project. Urenverantwoording software kan hierbij helpen door het automatisch registreren van de gewerkte uren en het bijhouden van de juiste project- en taakcodes.

 

  • Welke functionaliteiten moet een urenverantwoording software hebben om te voldoen aan de eisen van de WBSO subsidie?


Een urenverantwoording software die voldoet aan de eisen van de WBSO subsidie moet in staat zijn om de gewerkte uren van alle medewerkers die betrokken zijn bij het R&D-project te registreren en bij te houden. Daarnaast moet de software de mogelijkheid bieden om de gewerkte uren per project en taakcode te registreren en te rapporteren. Ook moet de software de mogelijkheid bieden om de urenverantwoording te exporteren naar een rapportageformulier dat voldoet aan de eisen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

 

  • Kan het gebruik van urenverantwoording software bijdragen aan een hogere subsidieopbrengst?


Ja, het gebruik van urenverantwoording software kan bijdragen aan een hogere subsidieopbrengst. Een goede urenadministratie is een belangrijke voorwaarde voor het ontvangen van de WBSO subsidie. Door het gebruik van urenverantwoording software kan het registreren van gewerkte uren efficiënter en nauwkeuriger verlopen, wat kan leiden tot een hogere subsidieopbrengst.

 

  • Is het verplicht om urenverantwoording software te gebruiken voor het bijhouden van de uren voor de WBSO subsidie?


Nee, het is niet verplicht om urenverantwoording software te gebruiken voor het bijhouden van de uren voor de WBSO subsidie. Het is wel verplicht om een goede urenadministratie bij te houden. Dit kan handmatig worden gedaan, maar het gebruik van urenverantwoording software kan dit proces efficiënter en nauwkeuriger maken.

 

  • Welke voordelen heeft het gebruik van urenverantwoording software voor bedrijven die gebruik maken van de WBSO subsidie?


Het gebruik van urenverantwoording software kan diverse voordelen bieden voor bedrijven die gebruik maken van de WBSO subsidie. Ten eerste kan het bijhouden van de urenadministratie efficiënter en nauwkeuriger verlopen, wat kan leiden tot een hogere subsidieopbrengst. Daarnaast kan de software helpen bij het rapporteren van de urenverantwoording aan de RVO. Ook kan het gebruik van de software bijdragen aan een betere project- en taakmanagement, wat kan helpen bij het behalen van de R&D-doelstellingen van