Urenregistratie ZZP: Gratis urenregistratie software met meer functies dan Excel

Een goede urenregistratie software voor ZZP'ers en freelancers is erg belangrijk. TimeWriter biedt een gratis software aan voor ZZP'ers en Freelancers. Deze versie biedt minder functionaliteiten dan de softwares voor de grotere bedrijven, maar biedt alle nodige functies die een ZZP'er en Freelancer nodig heeft. Daarnaast is het heel gebruiksvriendelijk waardoor iemand er gelijk mee aan de slag kan gaan.

Urenregistratie bijhouden kan natuurlijk bijgehouden worden in een agenda uit de boekhandel, maar erg overzichtelijk is dat niet. Mooier en professioneler is het wanneer er digitaal een duidelijk en overzichtelijk schema wordt gemaakt. Wanneer een urenverantwoording digitaal wordt bijgehouden kan dat op elk moment ingekeken en gecontroleerd worden. Je hoeft dan niet elke keer de hele agenda door te bladeren om iets terug te vinden. Daarnaast biedt het veel meer opties dan Excel en zijn de rapportages veel duidelijker en overzichtelijker. 

Urenregistratie ZZP

Urenregistratie bijhouden voor de belastingdienst

De Belastingdienst wil de ZZP'er graag op gang helpen en geeft deze de mogelijkheid om gebruik te maken van een startersaftrek. Om voor deze startersaftrek in aanmerking te komen moet men onder andere aan een urencriterium voldoen van 1225 uur per jaar. De Belastingdienst is hier erg streng mee en verlangt dan ook een urenverantwoording.

Een goede urenregistratie bijhouden kan erg ingewikkeld zijn. De 1225 uren hoeven namelijk niet alleen besteedt te worden aan de diensten zelf. Ook uren, die besteedt worden aan administratie, voorbereidingen, cursussen, schoonmaken ,inkopen doen en dergelijke kunnen verwerkt worden in de urenverantwoording.  Het is onmogelijk om dat allemaal zonder een goed systeem bij te houden.  Met een goed digitaal urenverantwoording systeem kan je elke dag even bijhouden welke tijd je besteedt hebt aan dingen, die relevant zijn aan het werk als freelancer of ZZP'er. Dat hoeft niet zo veel tijd in te nemen en voor de Belastingdienst is het dan overzichtelijk. Er zal minder discussie zijn en dat alleen al geeft een stuk rust. Het zou zonde zijn dat er een startersaftrek wordt misgelopen, omdat de urenverantwoording niet in orde is.

Urenregistratie ZZP app

TimeWriter biedt een app aan waarmee iedereen vanaf elke locatie zijn uren kan bijhouden. Je hoeft niet speciaal naar de computer te lopen om de uren te noteren. Je kan gewoon na een uitgevoerde klus deze uren gelijk invullen. Hierdoor werk je nauwkeurig en blijft de urenregistratie altijd up-to-date. Deze app zorgt ervoor dat je heel eenvoudig je werkuren kan berekenen per klant. Deze uren kunnen ook weer automatisch worden gefactureerd naar de klant inclusief omschrijving. Hierdoor hoef je al deze boekhouding niet achter de computer te doen, maar is dit mogelijk vanaf elke locatie.

 

 De tips en inzichten die jou boekhouder je niet vertelt

Slimme belastingtrucjes. Bespaartips. Advies over je tarieven. En manieren om beter met je geld om te gaan. Wij delen inzichten die jou doorsnee boekhouder je niet vertelt.

ZZP daily heeft ook naar TimeWriter gekeken en het programma opgenomen in hun lijst met aanbevelingen.

Download de best geteste urenregistratie software voor ZZP'ers en Freelancers

Wilt u ook gebruik maken van de best geteste urenregistratie software voor ZZP'ers en Freelancers? Dan biedt TimeWriter Freeware de oplossing voor u. Hiermee kunt u heel gemakkelijk en efficiënt uw uren bijhouden. TimeWriter Freeware is een software binnen TimeWriter die geschikt is voor slechts 1 gebruiker. Het heeft minder functionaliteiten dan de andere twee softwares van Timewriter, maar het is voor ZZP'ers en Freelancers erg compleet en gebruiksvriendelijk. Download de gratis TimeWriter Freeware en u kunt heel gemakkelijk en efficiënt al uw uren bijhouden. 

Groeit u als onderneming, dan kunt u later heel eenvoudig overstappen naar één van onze betaalde versies. Deze zijn ook goed betaalbaar en alle data kunnen in enkele seconden worden overgezet. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de urenregistratie in Excel. Dit is niet schaalbaar en kun je als grotere onderneming niet handig meer gebruik van maken.

Ontdek nu het eenvoud en gemak van TimeWriter!

urenregistratie zzp voorbeeld